Térdfájdalom folyadék, Térdfájás 13 oka, 4 tünete, 8 kezelési módja [teljes tudásanyag]


Főoldal » Az orvos válaszol » Dr.

térdfájdalom folyadék plazmolifting a csípőízület artrózisával

Farkas Judit » Folyadék a térdben Kérdés:  Több mint egy hónapja rosszul léptem, éles fájdalom hasított a térdembe, majd nem bírtam lábra állni. Mentővel szállítottak a kórházba, de onnan egy röntgen után azonnal hazaküldtek, mondván: "Semmi rendellenességet nem találtak!

Ezóta már 3x engedték le a térdemből az egyre csökkenő mennyiségű folyadékot. Két hete éppen 20 ml-t.

Okai között számon tartjuk az elhízást, a túlterhelést, a sportolás közben szerzett sérüléseket és a baleseti eredetű elváltozásokat egyaránt. A térdfájdalom 4 leggyakoribb oka Porckopás artrózis : a térd porcai egy lassú folyamat részeként elvékonyodnak, súrlódást előidézve ezzel az ízületi felszínen.

Hogyan lehetne ezen itthon hatékonyan változtatni? Mi lehet a baj, amiért folyton térdfájdalom folyadék a folyadék?

Önmasszázs, Térdfájdalom oldása

Két hete azzal térdfájdalom folyadék, hogyha visszamegyek és ismét folyadék lesz benne, akkor valószínűleg meg kell műteni. Lehetséges, hogy nagyobb baj van, mint eddig gondolták?

térdfájdalom folyadék

Mire számítsak? Kérem, segítsen válaszával! Farkas Judit ;20 júniusi    InforMed Válasz:  Megsérülhetett esetleg a meniscus a térdében, ami fenntartja a gyulladást, de az kopott térdízületek elképzelhető, hogy lassan megnyugszik, nem gyűlik fel újra a folyadék, főleg, ha gyulladáscsökkentő gyógyszert is szed.

térdfájdalom folyadék

Térdtornát is mindenképpen javasolok! Ultrahangvizsgálat segít előbbre vinni a kérdésben. Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

Megoldás az évek óta tartó térdfájdalomra! A térdízület nyáktömlőjének gyulladása is lehet a térdfájdalom felelőse. A bursák - azaz nyáktömlők - a csontos kiemelkedéseket fedik, hogy párnázzak azokat. A bursa gyulladásakor a tömlő többletfolyadékkal telik meg. A gyulladás kialakulhat kisebb traumák összegződéseként, vagy egy sérülés miatt is.