Fejfájás ízületek. Milyen betegségek okozhatnak másodlagos fejfájást?


voltaren gél az ízületekből

A ló háta ugyanis fájdalomérző szabad idegvégződésekkel gazdagon ellátott, amelyek nagy számban találhatók a bőrben, a bőr alatti kötőszövetben fasciaa zsírszövetekben, a szalagokban, izmokban, a gerincvelőt borító érhártyában, és az erek falában is. Az idős lovak kopásos, gyulladásos, meszesedéssel járó betegségei is okozhatnak hátfájást, ahogy az ettől merőben eltérő kezelést igénylő, versenylovaknál gyakori kötött hátizomzat is.

Többnyire kialvatlanság vagy időjárási front okozza, de lehet szervi eredete is, például ideggyulladás, megnövekedett koponyaűri nyomás, vérellátási fejfájás ízületek, a szem érzékenysége, légzacskó-gyulladás vagy csigolyablokád.

fejfájás ízületek

A fejfájás ízületek érzete az agyat borító agyhártyák területéről érkezik, ahol a nyomásérzékelő fejfájás ízületek akkor jeleznek, ha a koponyaűri nyomás megnő. Ezt a vérkeringés, illetve a folyadékháztartás zavara, de súlyos esetben ritkán agytumor is okozhatja. Fontos a fájdalom pontos okának felderítése, ahelyett, hogy tüneti strucc krém ízületekre, rutinszerűen kizárólag fájdalomcsillapítót kapjon a ló.

fejfájás ízületek a vállízület degeneratív ízületi gyulladása

Nyugtató gyógynövények enyhíthetik a fejfájást, míg a borsmentát a migrén általános ellenszerének tekintik. Senki nem tudja azonban biztosan, vajon sújtja-e migrén a lovakat.

boka ízületi gyulladás modern módszerei wen a térdízületben hogyan kell kezelni

A kranioszakrális terápia az agyi-gerincvelői folyadék nyomásának kiegyenlítését célozza a koponya csontjainak finom manipulálásával, igazításával, masszírozásával. Ez és az osteopathia is segíthet, mint kiegészítő terápia, ahogy a frontkólikák hatását csökkentő, nyugtató gyógynövények etetése is. Írta: Marton Zsófia FitoCavallo®.

fejfájás ízületek az oszteokondrozis kezelésében használt kenőcsök