Szemfájás


Bezzegh Éva A napokba belázasodtam olyan szinten, hogy 39,4 fokos volt a lázam, tegnap reggel elkezdett fájni a szemem ha fölfelé vagy szemfájás nézek. Láz esetén bizonyos enzimatikus- és anyagcsere-folyamatok fölgyorsulnak és gyorsabbá válik a sejtek mozgása is.

szemfájás

Ha ugyanis a szervezet — akár helyesen, szemfájás helytelenül, hiszen idetartoznak az autoimmun betegségek és a szervátültetések is — azt érzékeli, hogy idegen szemfájás vagy kórokozóval kell megküzdenie, akkor azok elpusztítását hatékonyabbá akarja tenni.

A láz pedig ennek egyik eszköze. A szemfájás leggyakoribb oka valamilyen banális szemfájás vírusos vagy bakteriális — fertőzés.

a lábak összes ízülete fáj szerves ízületi helyreállító gél

Emellett állhat a háttérben valamilyen specifikus, bakteriális fertőzés, gyulladásos betegség akár tüdőgyulladás, a húgyutak gyulladása, szemfájás a belek, illetve bármely belső szerv gyulladása. Okozhatja a problémát autoimmun betegség, szemfájás gyulladása, a hőszabályozás zavara, hormonbetegség, daganatos betegség, sőt még gyógyszerhatás is.

szemfájás ízületi fájdalom esetén vegyen be halolajat

Az utóbbi időben sok szakember véleménye szerint a láz a test küzdelmét jelzi és extrém esetektől szemfájás nem kell külön csillapítani. A lázhoz hasonló általános tünet lehet még a fejfájás, végtag vagy izomfájdalom, borzongás, hidegrázás, leizzadás, akár szédülés is.

szemfájás a kézízület fájdalma nem múlik el

Ha nem állandósul és elmúlik, én egy ilyen nem specifikus tünetként értékelem a szemfájást is, ami persze ha szemfájás tart, intenzív vagy a lázas állapot után is megmarad, akkor akár valamilyen koponyán levő szerv gyulladására, betegségére is utalhat, pl. Mire ez a válasz megjelenik, az átfutási idő miatt is, remélhetőleg már a láza is és a szemfájása szemfájás elmúlik, de ha nem, vagy hasonlóan ismétlődne, akkor beszéljen erről személyesen is az orvosával.