Közös fekvőtámaszok.


fájdalom a vállízületeken történő erőfeszítés során ízületi fájdalom megerősítése

Milanovich Domi Ezt a 9 dolgot ne halogasd, ha sikeres akarsz lenni A fekvőtámasz az egyik leghatásosabb szabad testsúlyos gyakorlat. Azonban, ha nem helyesen csináljuk, könnyen sérülés, fájdalom lehet a vége.

Így csináld helyesen a fekvőtámaszt

Mutatjuk, hogyan csináld jól! A fekvőtámasz lényegében egy egyszerű karhajlítás és nyújtás, mégis nagyon jól fejleszti a törzs menti izmokat has, hát, mell, váll, alkarvalamint növeli a stabilitást.

ízületek fáj a kóla

Mivel ennyi izom dolgozik egyszerre, felpörgeti az anyagcserét a gyakorlat végzése után, de még órákkal később is égeted a kalóriákat, sőt az állóképességed is javulni fog. Szabó Ildikó sportmodellel megnéztük, mire kell figyelned.

csípőízületi gyulladás nőkben ízület kialakulása sérülés után

A közös fekvőtámaszok helyes kivitelezése: Feküdj a talajra előre néző kézfejekkel, ügyelve arra, hogy a kezeid közvetlenül a vállak alatt helyezkedjenek el. Engedd le magad, majd emeld fel a tested a padlóról.

Tanulj meg rendes fekvőtámaszt csinálni! Segítünk!

Eközben tartsd a kezed a padlón, a tested pedig egyenes vonalban emelkedjen fel a fejedtől a lábadig. Tartsd meg a hasad, és ne engedd, hogy a csípőd túl magasra vagy alacsonyra menjen. Könnyített verzió, ha leteszed a térded.

Mutatjuk, hogyan csináld helyesen a fekvőtámaszt! Fotó: Estók Előd A fekvőtámasz különböző variációkban végrehajtható annak függvényében, hogy melyik izomcsoportot közös fekvőtámaszok edzeni, de egy közös az összesben, hogy a törzset és a derekat végig egyenesen kell tartani. Miközben a gyakorlatot végezzük, a test végig feszes, nem hullámzunk vagy nem engedjük közös fekvőtámaszok mélyre a derekat.

Kapcsolódó cikkek

A széles támaszú fekvőtámasz: Leginkább a felsőbb mellizmokat dolgoztatja meg. Szűk támaszú fekvőtámasz: Itt a tricepsz a főizom, ami dolgozik, a mellizom csak másodlagos szerepet tölti be. Ha a mellkasunk érinti a kézfejünket, akkor végeztük helyesen. Lassú, koncentrált fekvőtámasz: Akár másodpercre is növelhetjük a gyakorlat végrehajtásának idejét.

közös fekvőtámaszok milyen kenőcsöt vásárolni térdízület artrózisával

Az izomfáradtság itt sokkal hamarabb fog jelentkezni. A mellizmok durranása erőteljes lesz.

Fekvőtámasz kezdőknek és haladóknak

Fekvőtámasz plusz súlyokkal: Ez a gyakorlat garantálja az erőnövelést. A  fekvőtámasznak  számos további előnye van: bárhol el tudod végezni, csak a saját tested szükséges hozzá. Közös fekvőtámaszok következik, hogy semmilyen költsége sincs, úgyhogy nincs kifogás, hogy túl drága az egészséges életmód.