Artritisz hüvelykujj, Nem mozog, fáj a hüvelykujja? Így kezelhető az ízületi gyulladás


Ízületi gyulladás miatt is fájhat a hüvelykujj Egészségmagazin A számítógépes munkavégzés az egyik legfőbb rizikófaktora a hüvelykujjban jelentkező ízületi gyulladásnak, amely fájdalommal, merevséggel jelentkezik.

indometacin a térdízület fájdalmában kenőcs allergiás ízületekre

A főként 40 év feletti nőket érintő betegség életminőséget rontó következményeiről és a kezelés artritisz artritisz hüvelykujj jelentőségéről beszélt dr. Fájdalom, gyengeség, merevség — a hüvelykujjban is jelentkezhet A hüvelykujj ízületét ízületi sérülés, hogyan kell kezelni artritisz hüvelykujj, az arthritis többnyire az osteoarthritis egy formája, ami jobbára a terhelés és a kopás miatt alakul ki.

A nagy igénybevétel miatt ugyanis folyamatosan kopnak porcok természetesen ez minden ízületre igazés ezzel párhuzamosan az ízület is károsodik.

izomfájdalom gyógyszere m

A problémára sokszor úgy figyel fel a beteg, hogy amikor megfog egy tárgyat vagy munkát végez a kezével, a artritisz hüvelykujj alsó fele fájni kezd. Később további tünetek is jelentkezhetnek: - gyengeség artritisz hüvelykujj hüvelykujjban, az ujj erejének csökkenése, - duzzanat az ízületnél és a csukló környékén, - beszűkült mozgástartomány.

Kezelés nélkül a panaszok súlyosbodhatnak, és mivel a hüvelykujj jelentős szerepet játszik a mindennapi tevékenységben, így komoly életminőség romlás is bekövetkezhet.

artritisz hüvelykujj hosszan járó fájdalom a csípőízületben

Emellett azonban néhány rizikófaktor fokozza a kialakulás lehetőségét, mint például egy korábbi sérülés, amely a hüvelykujjat érintette, de ide sorolandó a hosszú ideig tartó számítógépes munka, az ízületeket érintő betegségek, mint a rheumatoid arthritis és az elhízás is.

Arnold Dénes Arnold MSc.

artritisz hüvelykujj

Ha a kikérdezés és a fizikális vizsgálat alapján arthritisre gyanakszunk, de szükség van további bizonyosságra, ritkán, de szóba jöhet a röntgen, mint képalkotó módszer. Meg lehet szabadulni a fájdalomtól Arnold doktor szerint tisztán kell látni, hogy az arthritis egy progresszív betegség, ami azt jelenti, hogy az állapot idővel artritisz hüvelykujj.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a kínzó tüneteket időben kezeljük, a fájdalmat csökkentsük, a mozgástartományt a lehetőségek szintjéig visszaállítsuk.

artritisz hüvelykujj csípőízület és medence torzulása

A végső megoldásként szóba jöhető műtéten kívül kezelési lehetőségként merülnek fel az alábbiak: - mozgásgyakorlatok a hüvelykujj körüli izmok megerősítésére, - gyulladáscsökkentő gyógyszerek alkalmazása.